Successen

Net als voorgaande jaren zijn er ook in 2016 weer mooie en waardevolle successen behaald binnen het netwerk van Veluwe Portaal. Lees hieronder enkele van deze successen.

 

Werkgevers nemen maatschappelijke verantwoordelijkheid
Regionale betrokkenheid

Veluwe Portaal organiseerde in samenwerking met Scheer & Foppen Retail, Etail, E-man, de gemeente Harderwijk en Sociale Dienst Veluwerand op dinsdag 28 juni 2016 een speciale ‘matchavond’ voor medewerkers van het toen failliet verklaarde Scheer & Foppen Retail, Etail en E-man. Met een opkomst van 75 medewerkers en 20 werkgevers en uitzendorganisaties zijn er deze avond veel contacten gelegd en hebben alle partijen gezamenlijk hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de regio genomen.

Uiteindelijke resultaat van de matchavond is dat er meer dan 20 werknemers, zover bij ons bekend, een nieuwe baan hebben in de regio. Zij konden terecht bij onder andere AWL Techniek, NE-DistriService, Bieze Food Group, Witkamp Bezinestations, Ploeger Logistics, Stella Fietsen en een opdrachtgever via JobTrans.

 


Steuntje in de rug resulteert in succes
Samenwerking Veluwe Portaal en Job Rotary
In 2016 hebben Veluwe Portaal en Job Rotary Noordwest-Veluwe de handen ineen geslagen om (boventallige) medewerkers van werk naar werk te begeleiden. In december kregen we te horen dat er een kandidaat van Veluwe Portaal een nieuwe baan heeft gevonden. Op eigen kracht, met een steuntje in de rug door zijn mentor bij Job Rotary, Klaas Jetze Hoekstra. Leuk om te weten: in 2017 zijn er inmiddels meerdere successen behaald!

Dingen gaan zoals ze gaan
Twee matches voor Bieze Food Group
“Zoals veel mensen wel weten ging Scheer & Foppen (S&F) juni 2016 failliet. S&F was destijds mijn werkgever en voor mij kwam dit nieuws hard aan. Ik werkte er nog niet zo lang en was van plan om hier nog wel even te blijven. Maar hier kwam snel verandering in”, aldus Maaike Vermeer. Wil je weten hoe het is afgelopen met Maaike? En waarom het om twee matches gaat? Lees hier het volledige artikel.

Verandering hoeft niet slecht te zijn
BranchePool Zorg effectief
“Het verhaal van Monique is een snel, mooi, geslaagd herplaatsingstraject”, zo opent loopbaanadviseur Arjan Donk het gesprek. Samen met Monique, verpleegkundige, spreekt hij met Linda voor het personeelsblad van ziekenhuis St. Jansdal; Cazcade. Monique vertelt hoe ze de draad weer heeft opgepakt, nadat langzaam het moeilijke besef kwam dat ze niet goed meer kon functioneren in haar baan. Waarop Arjan aanvult hoe het netwerk van Veluwe Portaal hier een grote rol in heeft gespeeld. Lees hier het volledige artikel.

Netwerk heeft versterkende werking!
Kandidaat via Veluwe Portaal heeft streepje voor
“Nadat bleek dat ik geschikt was, heb ik door het netwerk van Veluwe Portaal voorrang gekregen en ben ik uitgekozen. Ik mocht al een week later beginnen. Ik ben hartstikke blij met de bemiddeling”, aldus de kandidaat. Wilt u hier ook meer van weten? Lees hier het volledige artikel.

Netwerk ook voor stageplaatsen waardevol
Beginnen bij de basis
Nadat Rabobank Noord Veluwe eerder een stagiaire heeft gehad op het secretariaat wilden zij dit ook in 2016 weer voor een langere periode. Daarom hadden zij via Veluwe Portaal een vacature opengesteld voor een stagiaire directiesecretaresse voor de duur van 5 maanden, waarop Annemieke Woltjes. Accountmanager Landstede, direct actie ondernam. Gevolg is niet alleen dat deze stageplaats ingevuld is, maar de volgende periode ook al is overeengekomen. Lees er hier meer over.

Succesvolle samenwerking
Verbinding tussen Portaal Professional en deelnemer
Als consultant re-integratie en outplacement begeleidt José Maas van Staatvandienst, destijds Portaal Professional bij Veluwe Portaal, cliënten naar duurzaam en passend werk. Zo ook Wilma uit Putten die door omstandigheden al een poos aan de zijlijn stond, maar inmiddels volop bereid is om weer mee te spelen. Lees hier hoe dat tot stand is gekomen.

Pitch met positief gevolg
Netwerken helpt!
Sinds 2016 kunnen kandidaten van Veluwe Portaal zichzelf ‘live’ voorstellen tijdens HR-netwerkbijeenkomsten via een Elevator Pitch. Op dit moment heeft zelfs één kandidaat hierdoor een nieuwe baan. Lees hier haar ervaring.

Jubileumeditie ‘Week van de Arbeidsmobiliteit’
Stagiairs en Begeleiders aan het woord
Van 3 tot en met 14 oktober 2016 organiseerde Veluwe Portaal de jubileumeditie van de Week van de Arbeidsmobiliteit. In deze periode vonden o.a. ‘baanwissels’ plaats waarbij medewerkers van verschillende bedrijven één of meerdere dagdelen een kijkje in de keuken konden nemen bij een organisatie in de buurt. Het doel van de ‘Week’ is om elk jaar werkgevers en werknemers op een positieve manier bewust te maken van de noodzaak van arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Lees hier de courant van de ‘Week’. Lees in deze krant waarom dat zo inspirerend was. Daarnaast is er ook een wervend animatiefilmpje gemaakt voor de ‘Week’. Bekijk hier de promotiefilm.

Workshopdag ‘Dag van de Arbeidsmobiliteit’
“Ik wist wat mijn valkuilen waren, maar dit bevestigd zien, is een extra reden om hiermee aan de slag te gaan”
Donderdag 13 oktober 2016 bij gastbedrijf Proson stond alles volledig in het teken van arbeidsmobiliteit. Van de workshops ‘Wat past bij mij en wat niet’ en ‘Persoonlijke Elevator Pitch’ tot aan de workshop ‘Gezonde Leefstijl’. Want ook een goede voeding en gezonde leefstijl heeft alles te maken met mobiliteit, al zou je dat misschien niet denken. In totaal werden er negen workshops gegeven voor zowel medewerkers, werkgevers én HR-professionals. Ook een tweedaagse workshop, speciaal ontwikkelt door de BranchePool Zorg, was hier een onderdeel van :‘Check! Zit jij nog op je plek?’. Speciaal voor zorgmedewerkers.