Informatie voor werkgevers

Als werkgever weet u als geen ander dat het van groot belang is om over voldoende en juist gekwalificeerd personeel te beschikken. U wilt medewerkers die net zo bevlogen zijn als u. Breed inzetbaar, flexibel, creatief en betrokken. Het lukt niet altijd om deze medewerkers te vinden of deze bevlogenheid tempert gedurende de loopbaan. Om dit te doorbreken en te zorgen dat uw medewerkers nieuwe perspectieven krijgen over hun carrière en loopbaanmogelijkheden binnen uw organisatie of eventueel daarbuiten, organiseert stichting Veluwe Portaal onder andere de ‘Week van de Arbeidsmobiliteit’.

Profileer uw organisatie tijdens de ‘Week’

Elk najaar openen organisaties uit de regio hun deuren. Een fantastische mogelijkheid om uw bedrijf te profileren door anderen een kijkje in uw keuken te gunnen. Maar ook om uw medewerkers de kans te geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de mogelijkheden binnen andere bedrijven in de regio. Inspireer uw medewerkers met deze unieke ervaring om hun functie binnen uw eigen organisatie te verrijken en na te laten denken over hun toekomstige ontwikkeling. Samen met u staan we voor arbeidsmobiliteit!

Hoe de ‘Week’ in zijn werk gaat
  1. U als HR professional meldt uw organisatie aan voor deelname aan de ‘Week van de Arbeidsmobiliteit’ via het aanmeldformulier op onze website (aanmelden 2019 niet meer mogelijk).
  2. Daarna inventariseert u welke werkplekken u beschikbaar stelt, op welke dagen en welke tijden. En geeft dit aan ons door (u ontvangt hiervoor van Veluwe Portaal een document).
  3. Uw medewerkers kunnen vanaf ca. half september op de website van Veluwe Portaal zien, welke functies beschikbaar zijn. Als hier een functie tussen zit die hem/haar aanspreekt, melden zij zich aan via onze website. Indien dit onder werktijd is, wordt dit door de medewerker met leidinggevende overlegt.
  4. Veluwe Portaal neemt contact op met de desbetreffende contactpersoon van de organisatie die de meeloopfunctie beschikbaar stelt. Wanneer afspraken gemaakt zijn en het meeloopmoment vaststaat, wordt dit rechtstreeks doorgegeven aan de medewerker. De medewerker meldt dit vervolgens bij zijn/haar leidinggevende, indien dit op een werkdag valt.
Ook verzoeken wij u om aan uw managers en leidinggevenden te vragen hun medewerkers te attenderen op deze mogelijkheid en medewerkers te enthousiasmeren deel te nemen. Uiteraard bent u en zijn zij zelf ook uitgenodigd om deel te nemen en een ‘meeloopfunctie’ te organiseren.

 

Goed voorbeeld doet volgen.