6 januari 2022 11:33

Vacature mobiliteitsadviseur met HRM-ervaring

Krijg jij er energie van om regionale bedrijven te adviseren en duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit te stimuleren? Kom dan als mobiliteitsadviseur ons team versterken binnen onze unieke stichting!

Over stichting Veluwe Portaal

Veluwe Portaal is het grootste arbeidsmobiliteitscentrum van, voor en door werkgevers op de Veluwe, Apeldoorn, Nijkerk en Zeewolde. Wij bestaan alweer 12,5 jaar! Wij organiseren en onderhouden een regionaal HR-/werkgeversnetwerk dat zich richt op het vergroten van de arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid en het delen van kennis rondom HR-vraagstukken van organisaties. Dit alles op onafhankelijke en niet commerciële basis.

Wij ondersteunen meer dan 121 deelnemende organisaties en vertegenwoordigen het belang van meer dan 27.000 werknemers uit de regio.

Wat ga je doen?

Als mobiliteitsadviseur heb je impact in onze regio als verbindende schakel tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Je werkt samen met de manager en de medewerker communicatie & marketing van de stichting. Je rapporteert aan de manager. Je ondersteunt werkgevers door advies te geven over de lerende organisatie en HR-beleid, zodat medewerkers duurzaam inzetbaar blijven in de regio en andere HR-vraagstukken. Als mobiliteitsadviseur ben je het vertrouwde gezicht en de strategische sparringpartner van de (potentiële) deelnemers van Veluwe Portaal en laat je onze meerwaarde zien.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Contacten met bedrijven; Je ondersteunt hen op het gebied van leercultuur/HR beleid, duurzame inzetbaarheid en andere HR- Je bent de sparringpartner voor de HR verantwoordelijke of directeur van een bedrijf. Je biedt oplossingen o.b.v. maatwerk en behoeften van de werkgevers.Je informeert en adviseert over HR-thema’s, ontwikkelingen, arbeidsmarktprojecten of hun mobiliteitsvraag op het gebied van in- en uitstroom.
 • Projecten (mede) uitvoeren; Je bespreekt de beschikbare arbeidsmarktprojecten- en gelden die een werkgever kan inzetten zodat hun resultaat maximaal is en de investering minimaal. Tevens ondersteun je in de uitvoering hiervan en legt contact met de samenwerkingspartners van Veluwe Portaal.
 • Uitbreiden en behouden van het netwerk; Je helpt mee aan het behoud en de groei van het aantal deelnemers van het netwerk van Veluwe Portaal. Dit doe je door de meerwaarde te laten zien aan de (potentiële) deelnemers.
 • Vakmensen behouden in onze regio; Je fungeert als aanspreekpunt voor beschikbare medewerkers, inventariseert opleidingsbehoefte en matcht hen met werkgevers. Daarbij schakel je met het UWV en de opleiders over hoe opleidingsgelden ingezet kunnen worden.

Een veelzijdige job dus, waarbij je vraaggericht werkt.

Onze collega:

 • beschikt over een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met kennis en minimaal 3 jaar ervaring binnen het HRM-vakgebied,
 • is een ervaren adviseur die werkgevers en HR-adviseurs kan adviseren,
 • is flexibel, bevlogen, resultaatgericht, ziet kansen en weet te motiveren & inspireren,
 • heeft ervaring met de bemiddeling van kandidaten naar een nieuwe baan,
 • is op de hoogte van arbeidsmarktontwikkelingen en kent onze regio,
 • beschikt over een uitgebreid netwerk in de regio, is netwerkvaardig en weet de juiste partijen te betrekken,
 • kan zelfstandig werken ook wanneer de kaders niet helemaal duidelijk zijn,
 • vindt het leuk om in een klein team én in een groot netwerk te werken.

Wij bieden:

 • een contract van 32-40 uur per week. Je kunt bij voorkeur per direct beginnen,
 • een passend salaris,
 • veel vrijheid om thuis te werken, met wekelijks een gepland kantoormoment,
 • daarnaast ontvang je een laptop en telefoon.

Wil je meer weten?

Bekijk onze website www.veluweportaal.nl. Voor informatie over de functie kun je bellen of mailen met Ingeborg Lups-Dijkema, manager, via 06-23278981 of info@veluweportaal.nl.

Enthousiast?

Ben je helemaal enthousiast na het lezen van de vacature en kun je niet wachten om de verbindende schakel te zijn in de regio? Solliciteer dan direct en laat ons zien wie jij bent! Stuur jouw motivatie en cv naar algemeen@veluweportaal.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.