15 juli 2020 10:19

NOW 2.0-regeling

Update 2-9-2020
NOW 2.0 : NL leert door; het maximum aantal inschrijvingen is bereikt

De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelde via de regeling NL Leert Door voorzag in een grote behoefte. Sinds 1 augustus konden mensen een kortdurend traject aanvragen bij een loopbaanadviseur om zicht te krijgen op de arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt. Hiermee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid kan bekostigen. Dat betekent dat er geen kosteloos ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur. Lees hier meer >>

 


NOW 2.0 : Inspanningsverplichting – NL leert door

Bron: www.rijksoverheid.nl

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen uit het tweede noodpakket. Dit tweede noodpakket, is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat mensen zich aanpassen aan de nieuwe economische realiteit. Daarom zijn werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen verplicht om hun werknemers te stimuleren in bij- en omscholing. Werkgevers leggen hier bij aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring over af. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL leert door.

Wie kan er gebruik maken van de regeling NL leert door?

De regeling biedt werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan een ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs en daarnaast is er de mogelijkheid een online scholingsactiviteiten te volgen. Werkgevers stimuleren hun werknemers van deze regeling gebruik te maken en gaan actief het gesprek over leren en ontwikkelen met hun werknemers aan.

Wilt u hier gebruik van maken? Wees er snel bij, want op=op!

Er zijn landelijk maar 20.000 aanvragen mogelijk. Maak het uzelf makkelijk en laat uw Portaal Professional(s) naar keuze u hierin ondersteunen. Lees hieronder wat zij u kunnen bieden en neem rechtstreeks contact met hen op. Bent u als werkgever deelnemer van Veluwe Portaal? Dan kunt u inkoopvoordeel ontvangen.

Bekijk hier de NOW 2.0 flyer.

 

 

Lees hier het volledige
aanbod van Concerned.

Contactgegevens:
www.concerned.nl
info@concerned.nl
0341-429436

 

 

Lees hier het volledige
aanbod van Perspectief.

Bekijk hier de flyer voor meer 
informatie over de Loopbaancheck.

Contactgegevens:
www.perspectief.eu
0341-438700 en vraag naar
Ron Wolters of Willem Hulst

Lees hier het volledige
aanbod van Staatvandienst.

Contactgegevens:
www.staatvandienst.nl
info@staatvandienst.nl
0570-624899

 

 

 

Ziet u zich genoodzaakt ontslag aan te vragen wegens bedrijfseconomische redenen? Dan komt er veel op u af. Een specialist van OMVR Advocaten kan u bijstaan. Zij denken met u mee over het reorganisatieplan, het moment van indiening van de ontslagaanvraag (consequentie voor uw NOW 2.0 subsidie) en kunnen de UWV procedure voor u voeren. Uiteraard kunnen zij u ook bijstaan bij de gesprekken met werknemers, OR en vakbonden.

U kunt vrijblijvend telefonisch contact met OMVR opnemen. Dit om alvast te sparren en indien gewenst verstrekken zij u (gratis) hun checklist (aan te leveren gegevens bij ontslag wegens bedrijfseconomische redenen). Op hun uurtarief verlenen zij vervolgens een korting van 10% aan deelnemers van stichting Veluwe Portaal.

Contactgegevens:
www.omvr.nl
0341-417023 en vraag naar
Minke Bouma, advocaat

 

MBO Landstede is elke dag bezig met Leven Lang Ontwikkelen. Niet alleen voor beginnende beroepsbeoefenaars, maar ook de professional is bij Landstede aan het juiste adres. Er zijn mogelijkheden voor bijscholen, middels trainingen, cursussen of keuzedelen. Ook kan er omgeschoold worden door het volgen van (een deel) van een MBO opleiding op verschillende niveaus.

Heeft u vragen of wilt u in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact!

Contactgegevens:
Algemene oriëntatie en informatie:
www.landstedembo.nl of
www.groeiopleidingen.nl
088-8507800 en vraag naar
Anne van Zantvoort of mail:
avanzantvoort@landstede.nl

 

 

 

Hogeschool Windesheim biedt verschillende mogelijkheden voor om- en bijscholing. De mogelijkheden variëren van korte beroepsgerichte scholingen via LLO (leven lang ontwikkelen), een 2 jarige AD-opleiding tot een volledige 4 jarige HBO-opleiding of HBO Master. Een bijzondere variant is het Windesheim Business College, waar je samen met een coach je leertraject opstelt en ook je praktijkervaring in kunt zetten.

Contactgegevens:
Algemene oriëntatie en Windesheim-brede informatie:
www.windesheim.nl

Windesheim Business College:
Hans Baltjes, 088-4697191,
jh.baltjes@windesheim.nl

Windesheim LLO, domein BMR:
Gijs Jan van Heusden, 088-4698199,
gj.van.heusden@windesheim.nl