8 april 2020 11:18

Meertalig-COVID-19-pakket

Meertalige communicatie op de werkvloer tijdens de coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus is het gesprek van de dag in welke vorm dan ook. Het raakt ons allemaal. Op HR-gebied is er veel te doen over (tijdelijke) boventalligheid, tekorten, ziekteverzuim en begeleiding van werknemers in deze beangstigende tijd. Maar hoe informeer je een anderstalige werknemers?

Tolken Select uit Zeewolde is gericht op het oplossen van taalbarrières door het inzetten van tolken en vertalers om te komen tot verstaanbare communicatie, zodat werknemers die het Nederlands onvoldoende beheersen weten waar ze aan toe zijn. Via Tolken Select worden regelmatig tolken ingezet tijdens functionerings- en slechtnieuwsgesprekken maar we worden ook ingezet voor het vertalen van bulletins en gebruikershandleidingen.

Wij ondersteunen werkgevers om informatie begrijpelijk over te brengen. Niet alleen voor werknemers maar juist ter ondersteuning en veiligheid van medewerkers die in cruciale beroepen werkzaam zijn. Het is prettig als klanten, cliënten, bezoekers goed geïnformeerd zijn over de maatregelen die de overheid getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

We hebben een meertalig-COVID-19-pakket samengesteld om mensen die het Nederlands onvoldoende machtig zijn te informeren bij fabriekshallen, gemeenten, bedrijven, verpleegtehuizen, ouderenzorg, supermarkten, enzovoorts. De belangrijkste informatie kan vertaald worden in het Arabisch, Engels, Pools, Tigrinja, Turks en iedere andere gewenste taal.

Meer voor meer informatie en interesse contact op met Anita Meijer van Tolken Select via Anita.Meijer@tolkenselect.nl of via 088-0600 300.