18 september 2018 11:43

Leve(n) Lang Gelders Vakmanschap

Gelderland wil het functioneren van de technische arbeidsmarkt verbeteren, intersectorale mobiliteit bevorderen en het levenslang ontwikkelen van de zittende medewerker in de technische branches stimuleren. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Gelderse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen. Al die krachten zijn gebundeld in het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Dit actieplan bestaat uit vijf aantrekkelijke scholingsvouchers voor technische om-, bij- of herscholing. Uw organisatie wordt bijgestaan door de arbeidsmarktcoach uit uw regio.

De vouchers
Deze zijn bedoeld voor scholing van:

  • Mensen die werk zoeken en in de techniek willen instromen  à €3.000,-;
  • Mensen die buiten de techniek werken en in de techniek willen instromen à €2.000,-;
  • Mensen die in de techniek werken en verder willen ontwikkelen à €1.000,-;
  • ZZP’ers die in de techniek werken en verder willen ontwikkelen à €1.000,-;
  • Voor mensen die docent willen worden in de techniek à €3.000,-.

Daarnaast brengen de opleidingsfondsen OOM, A&O, OTIB en Bouwend Nederland hun ondersteuningsmogelijkheden voor scholing in.

Wat doet uw arbeidsmarktcoach?
De arbeidsmarktcoach ondersteunt werkzoekenden bij het vinden van werk. Bij de monitoring van het actieplan wordt specifiek gekeken naar de toeleidingstrajecten voor de doelgroepen; kwetsbare jongeren, 45+, statushouders en vrouwen. Daarnaast begeleidt uw arbeidsmarktcoach de aanvragen van de scholingsvouchers.
Linda van den Belt is verbonden als projectadviseur aan Veluwe Portaal. Zij is de arbeidsmarktcoach voor de regio Noord-Veluwe.

Meer informatie?
Bekijk hier de Flyer. Wilt u meer weten over de scholingsvouchers? Kijk dan op www.geldersvakmanschap.nl of neem contact op met uw arbeidsmarktcoach Linda van den Belt via 06-13789409 of per mail projecten@veluweportaal.nl.