30 september 2022 14:07

Geslaagde bijeenkomst voor de Young HR Professionals

Dinsdagmorgen, 27 september, stond in het teken van de Young HR Professionals van ons HR netwerk. We begonnen de dag bij Calduran Kalkzandsteen in Harderwijk, waar we te gast waren. Wat een geslaagde bijeenkomst voor de Young HR Professionals! Een kleine terugblik.

Masterclass Positionering van HR en jezelf!

We kregen van Nathalie van Hooff, van Windesheim, een kleine masterclass over de positionering van HR binnen de organisatie. Zo leerden we onder andere dat elke HRM-er weer een andere metafoor heeft voor zijn/haar organisatie, maar ook dat niemand er maar één had. Zo zag de één hun organisatie als camping en lerende organisatie, terwijl de ander hun organisatie zag als bijvoorbeeld natuur en teams. En zo waren er nog enkele andere metaforen. We leerden dat elke organisatie elders wilt staat in de maatschappij en iedereen heeft andere invloedbare factoren die daardoor wel of niet een match hadden. Nadat we bepaalden waar de organisatie staat, bleef die ene vraag de rode draad: “Waar ga jij staan en wat heb jij nodig om die keuze te maken?”

Enkele woorden die onze Young HR Profs gebruikten na afloop: inzicht, toekomst, stof tot nadenken, interessant, eye-opener en nog meer. Al met al een positieve ervaring!

Rondleiding en afsluiting

Na de masterclass kregen we bij Calduran een rondleiding door de fabriek, waar we o.a. zagen hoe kalkzandsteen geproduceerd, bewerkt en verpakt wordt. En nee, we lieten ons niet tegenhouden door een beetje regen!

Na de heerlijk verzorgde lunch, gingen we met inspiratie weer naar onze ‘eigen werkplek’. Al met al: wederom een geslaagde bijeenkomst voor de Young HR Professionals.

Nathalie, nogmaals bedankt voor jouw bijdrage, openheid en inzichten.
Rowie en Calduran erg bedankt voor de gastvrijheid en de heerlijk en goed verzorgde lunch.
En natuurlijk bedankt aan alle aanwezigen voor jullie aanwezigheid en enthousiasme.

Impressie

Hieronder een kleine impressie van de ochtend (maar vooral van de rondleiding door Hans):