We leven op dit moment in bijzondere tijden. De uitbraak van het coronavirus is het gesprek van de dag in welke vorm dan ook. Het raakt ons allemaal en daarom benadrukken wij, dat wanneer u vragen heeft op HR-gebied, bv. over (tijdelijke) boventalligheid? Laat het ons weten, zodat wij u hierin kunnen ondersteunen. Ook bij andere HR vraagstukken omtrent arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid en arbeidsrecht ondersteunen wij u. Er is binnen ons netwerk veel expertise aanwezig, waar u ook in deze tijden gebruik van kunt blijven maken.

Vanaf 25 mei: SMART-regeling COVID-19;
De belangrijkste informatie op een rij

Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

(versie 20 mei 2020)

Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen. Dat is nodig, omdat steeds meer zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven langzaam en soms deels weer opstarten, terwijl anderen nog dicht zijn of zonder opdrachten zitten. De kabinetsondersteuning is daarom meer gericht en heeft gewijzigde voorwaarden. Doel is zoveel mogelijk behoud van banen.

Voor de meest recente informatie en voor meer vragen over financiële regelingen verwijzen wij u te allen tijde naar Rijksoverheid.nl en/of het KVK Coronaloket via kvk.nl/corona/ of 0800-2117.

 

Collegiale uit- en inleen; onze tijdelijke ‘vraag en aanbod’.

Veel van onze deelnemers behoren tot de één van cruciale beroepen en hebben of krijgen wellicht te maken met (tijdelijke)boventalligheid óf (tijdelijke) tekorten óf ziekteverzuim. Wij ondersteunen u kosteloos met collegiaal in- en uitleen. In- en uitlenende werkgevers maken onderling afspraken over inzet en kosten. Bekijk hier het overzicht.

===========

Stichting Veluwe Portaal is een niet-commercieel en onafhankelijk HR-netwerk voor en door werkgevers, gericht op arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Met alle ruimte voor kennisdeling op HR-gebied. Dit vinden wij belangrijk: Behoud van vakmensen in de regio Veluwe, Nijkerk en Zeewolde!

Om dit te realiseren bieden wij o.a. ondersteuning en advies bij HR-vraagstukken binnen een regionaal HR-netwerk. Ook initiëren en voeren wij arbeidsmarktprojecten uit in het belang van de regionale arbeidsmarkt.

Lees hier onze flyer 2020: Veluwe Portaal in 99 seconden

Lees hier ons impactverslag: 2019